Kindslaven (Restaveks) Haiti. (foto: Woord en Daad)
Kindslaven (Restaveks) Haiti. (foto: Woord en Daad)

Comité Rhenen-Achterberg blijft zich inzetten voor kindslaven in Haïti

Woord en Daadcollecte op afstand

RHENEN - Ook het werk van Woord en Daad wordt beïnvloed door het coronavirus. Collecteren langs de deuren en samenkomsten organiseren ten behoeve van onze naaste ver weg, mag niet meer. Comité Woord en Daad Rhenen-Achterberg wil zich echter blijven inzetten voor de naaste ver weg. Juist nu is hulp hard nodig. Het Comité steunt het project: Een nieuw thuis voor kindslaven (restaveks) in Haïti.


De huis-aan-huiscollecte die hiervoor in juli gepland stond, kan helaas niet op de normale manier doorgaan. Daarom bezorgt het comité binnenkort een flyer bij de inwoners van Rhenen en Achterberg met het verzoek om op een andere manier bij te dragen aan deze kwetsbare groep in Haïti.


Slavernij lijkt voor ons iets uit een ver verleden. Voor 300.000 kinderen in Haïti is het realiteit. ‘Restaveks’ worden ze genoemd: kinderen die verblijven in een ander gezin, en daar het werk moeten doen. Ze mogen niet naar school en worden vaak mishandeld of misbruikt. Samen met de organisatie Restavek Freedom wil Woord en Daad hier een einde aan maken.


Nu Rose Mina, nadat ze door Restavek Freedom gevonden werd, naar school gaat is het eerste wat ze ons vertelt: ‘Ik heb nu een vriendinnetje!’ Rose Mina gaat graag naar school, ze is goed in rekenen. Ze hoeft niet meer het zware werk te doen en krijgt tijd om te studeren. Doet u mee om kindslaven zoals Rose Mina een nieuw thuis te bieden? Steun dan de collecte van comité Rhenen-Achterberg door een gift over te maken op bankrekening: NL14RABO 0342 2522 75 t.n.v. St. Woord en Daad Rhenen.