Ruilpakket kinderkleding. (foto: Marlous Eckhardt)
Ruilpakket kinderkleding. (foto: Marlous Eckhardt) Marlous Eckhardt

Kinderkleding ruilen via KrijgdeKleertjes

RHENEN - Wat doe je met kleding waar je kind niet meer in past? Die ruil je via www.KrijgdeKleertjes.nl. Het ruilen van spullen is hartstikke duurzaam, en daarnaast ook nog eens fijn voor je portemonnee.


Else Snellen-Ottevanger uit Rhenen is enthousiast over dit initiatief: “Al voordat mijn zoontje werd geboren kreeg ik van verschillende familieleden kleding, waar hun kinderen uitgegroeid waren. Voor mij is het intussen vanzelfsprekend om kinderkleding meerdere rondes te gebruiken. Ik vind KrijgdeKleertjes een mooi initiatief om het ruilen en delen van kleding groter te maken dan alleen met familie of met de buren. Daar werk ik graag aan mee.”

Er staan mooie pakketten op de website in vrijwel alle maten. Met een gratis account kun je het aanbod bekijken. Voor 12 euro ruil per jaar kun je zelf ruilen. Je kunt drie keer een pakket kiezen, voordat je zelf iets moet aanbieden.

Naast de website heeft de organisatie ook ruilpunten door het hele land. Hier zijn vaak geen verplichte kosten aan het ruilen verbonden en kun je per kledingstuk ruilen in plaats van per pakket. Door het coronavirus zijn veel ruilpunten nu gesloten.

In (de buurt van) Rhenen is geen ruilpunt, maar deze maand is er wel een donatiepunt geopend door Else. Je kunt hier kleding inleveren als je het ruilen wel een mooi initiatief vindt, maar zelf op het moment niks nodig hebt of niet genoeg kleding hebt om een pakket samen te stellen voor de website.

Als je spullen in wilt leveren, graag even een afspraak maken via krijgdekleertjesrhenen@gmail.com. Voor meer informatie kijk je op www.KrijgdeKleertjes.nl.