Buurtbemiddeling kan ook in corona-tijd

NEDER-BETUWE - Soms lopen de irritaties tussen buren hoog op en zien mensen geen kans meer om zelf in gesprek te gaan met de buren. De meest voorkomende problemen ontstaan over geluidsoverlast, dieren, kinderen, parkeeroverlast, tuin- en grondgeschillen en elkaar lastig vallen of pesten.


Het beste is natuurlijk als buren er zelf uit komen, maar dat lukt niet altijd. Buurtbemiddelaars kunnen dan helpen om tot een oplossing te komen. Zij zijn neutraal, oordelen niet en hebben geheimhoudingsplicht. Zij hebben een training gevolgd om het gesprek tussen buren weer op gang te helpen.

Buurtbemiddeling werkt het beste als er in een beginnend stadium van een conflict bemiddeld wordt. Hoe langer een situatie duurt hoe stroever de verhoudingen worden. Wacht dus niet te lang als er een probleem is met de buren om buurtbemiddeling in te schakelen. Als u twijfelt of u buurtbemiddeling wilt inschakelen kunt u altijd even bellen met de coördinator om het probleem voor te leggen.


Op dit moment worden er geen huisbezoeken gedaan in verband met Corona, maar er kan wel een gesprek op een neutrale locatie worden georganiseerd met in achtneming van de voorschriften van het RIVM. Aarzel dus niet om buurtbemiddeling te bellen als er zich een probleem voordoet, als je met je buren zelf niet tot een oplossing kunnen komen!


U kunt contact opnemen met buurtbemiddeling via het contactformulier op de website van Welzijn Rivierstroom https://www.welzijnrivierstroom.nl/gemeente-rhenen/buurtbemiddeling-rhenen/wilt-u-buurtbemiddeling of neem contact op met de coördinator Jolanda Huizinga, 06 47547277 of jolandahuizinga@welzijnrivierstroom.nl.