Burgemeester Kottelenberg geeft bloemen aan horecaondernemers. (foto: 3JetFotografie)
Burgemeester Kottelenberg geeft bloemen aan horecaondernemers. (foto: 3JetFotografie) 3JetFotografie

Hart onder de riem voor Neder-Betuwse horeca

NEDER-BETUWE - Bloemen op 29 en 30 mei voor alle commerciële horecaondernemers in Neder-Betuwe. Met dit gebaar steekt de burgemeester een hart onder de riem bij de mensen die bekend staan om hun gastvrijheid maar maandenlang ‘nee’ moesten verkopen door de coronacrisis. Sinds 1 juni kunnen met de nodige maatregelen de deuren weer op een kier open.


Ook de horeca moest er in maart aan geloven, een verplichte sluiting net als bij vele andere bedrijven en organisaties om op die manier mee te werken aan het onder controle krijgen van het coronavirus. Een begrijpelijke maar harde maatregel. Sommigen zagen mogelijkheden voor bezorg- en afhaalservice, ook niet optimaal, maar de meesten moesten werkloos toezien.


Meer ruimte

De burgemeester bracht bij drie horecaondernemers zelf de bloemen en met het bericht voor allemaal: “Ik ben blij voor jullie dat er weer wat meer ruimte komt, ook al zijn de mogelijkheden beperkt. Maar een voorzichtig begin is er. Iedereen heel veel succes, ook bij de puzzel om te voldoen aan die belangrijke anderhalve meter. Want meer ruimte betekent ook alert blijven.“

De burgemeester reikte ook de toestemming (gedoogbeschikking) uit voor inrichten van extra terrasruimte. Kottelenberg: “Wij hopen dat de gasten genieten, van wat de horeca hen weer kan voorschotelen en van de ruimte die er weer meer is om er af en toe op uit te gaan. Wel roep ik iedereen nogmaals op: blijf voorzichtig want het gevaar is nog lang niet voorbij. Maar als we ons strikt houden aan de regels, dan mag er op 1 juli misschien wel weer wat meer zoals bijvoorbeeld 100 gasten in een restaurant.”