Videovergadering door SWAN en Welzijn Rivierstroom. (foto: Welzijn Rivierstroom)
Videovergadering door SWAN en Welzijn Rivierstroom. (foto: Welzijn Rivierstroom) Welzijn Rivierstroom

SWANbestuur op volle sterkte

NEDER-BETUWE - SWAN, Stichting Welzijnsactiviteiten Neder-Betuwe, heeft haar bestuur versterkt met vijf enthousiaste bestuursleden. Het bestuur bestaat nu uit Theo Berends, Jan Leenders, Dies Meurs, Dick van Kampen, Gerard Engels, Aliek van Arkel, Wout van Binsbergen en Niels Dirksen.


Bij SWAN zetten 230 vrijwilligers zich in voor activiteiten en diensten voor ruim 1000 ouderen in Neder-Betuwe. Zo zijn er de Senioren Soos, Huizen van de buurt met koffie-ochtenden, themabijeenkomsten, creatieve activiteiten, koersbal, fietsen, zwemmen, internationale dans, repaircafé, praathuis, vervoersdienst Swobrik en Klaartje, Meer bewegen voor ouderen, maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje en computercursussen.


SWAN tijdens corona

De vervoersdienst, maaltijdvoorziening en het praathuis gaan (aangepast) door tijdens deze coronacrisis. Er is aandacht voor ouderen die nu niet naar activiteiten kunnen. Zij krijgen een telefoontje, een appje, een bloemetje of een kaartje. De lokale coördinatoren houden goed in de gaten dat ouderen niet vereenzamen.


Ouderen

De SWAN werkt nauw samen met Welzijn Rivierstroom bij het versterken van haar organisatie en activiteiten. Samen dragen zij bij aan het welzijn van ouderen in Neder-Betuwe. En aan het verminderen van eenzaamheid in deze coronatijd.

"Wil je ook bijdragen aan het welzijn van ouderen in Neder-Betuwe? En ben je thuis in administratie? SWAN zoekt nog een feest- en kantoororganisator. Kijk op: https://www.swanwelzijn.nl/vacatures-swan."