Een SchuldHulpMaatje kan u helpen!

RHENEN - De corona-uitbraak zorgt voor veel onzekerheid. Zorgen over de eigen gezondheid en je omgeving. Ook kunnen er financiële zorgen ontstaan.


De meeste mensen zijn niet goed voorbereid op een crisis als deze. Een terugval in inkomen is een forse tik. Sommige huishoudens hebben nu al iedere maand moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Als deze crisissituatie langer duurt, zullen meer mensen in de betalingsproblemen komen.


Advies

Zet uw financiën op een rijtje, zeker in deze crisistijd. Het inkomen kan lager worden, kosten kunnen stijgen of wellicht afnemen. Juist in deze periode kunnen de financiën afwijken. Maak opnieuw een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Zet de vaste lasten op een rij, uw reserveringsuitgaven en uw huishoudelijke uitgaven. Trek alle uitgaven van de inkomsten af. U ziet dan hoeveel u per maand tekort komt of overhoudt. Zo heeft u een goed inzicht in uw persoonlijke financiën.

Ziet u dat u maandelijks een tekort heeft en dat u inteert op uw spaargeld? Neem dan al uw uitgaven onder de loep en kijk wat er anders kan.


Hulp nodig?

Een maatje van Schuldhulp Rhenen kan helpen. We helpen iedereen die financieel dreigt vast te lopen en graag een beter overzicht wil hebben. Onze maatjes bieden een luisterend oor, brengen structuur aan en geven inzicht in de mogelijkheden.

Samen lukt ‘t! Ook nu! SchuldHulpMaatje Rhenen? Bel 06 26366131. Mail naar: info@shmrhenen.nl. Kijk op: www.schuldhulpmaatjerhenen.nl. Meld je aan op: 'Uit de Schulden.nu'. Coördinatoren: Rudolf van Tilborg en Gerrie Ariesen.