Werkzaamheden en afsluiting van Rijnbrug bij Rhenen

RHENEN - Rijkswaterstaat voert van woensdag 29 april van 20.00 tot donderdag 30 april 06.00 uur inspecties uit aan de Rijnbrug over de Nederrijn bij Rhenen.


Tijdens de werkzaamheden is de brug in beide richtingen afgesloten voor motoren, auto’s en vrachtwagens. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten.


Omleidingen

Omleidingsroutes gaan via de A50, A12, A15 en N225. Gele borden langs de weg geven de omleidings- en adviesroutes aan. De weggebruiker moet rekening houden met langere reistijd tot ongeveer een half uur. (Brom)fietsers en hulpdiensten hebben in beide richtingen gewoon doorgang. De lijnbusdienst maakt wel gebruik van de brug tussen 20.00 en 23.00 uur door de inzet van kleinere bussen.


Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Rijnbrug bestaan uit een inspectie van de voegovergangen en het wegdek vooruitlopend op het uit te voeren groot onderhoud aan de brug. Het groot onderhoud staat gepland voor juli/augustus 2020.

De snelwegen, bruggen en viaducten in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.