Voorzitter Rob Moret van imkervereniging Om en Bij Rhenen heeft een zwerm bijen geschept. (foto: Rob Moret)
Voorzitter Rob Moret van imkervereniging Om en Bij Rhenen heeft een zwerm bijen geschept. (foto: Rob Moret)

Bijen gaan zwermen

RHENEN - Binnenkort is het spectaculaire geluid weer te horen en te zien van een bijenzwerm. De oude koningin verlaat de bijenkast met tien duizenden bijen en samen gaan ze op zoek naar een nieuwe woning.


De lente trekt zich niets aan van de vreselijke corona. Jonge kieviten zijn uit het ei gekropen. Boven de Rijn vliegen weer de eerste zwaluwen, teruggekeerd uit Afrika. Op De Laarsenberg zitten de ooievaars op eieren. Lammetjes dartelen in de wei.

We hebben te maken met ongekend mooi voorjaarsweer. De imkers van imkervereniging 'Om en BIJ Rhenen' hebben hun bijen naar de boomgaarden gebracht. Andere jaren deden de leden dit gezamenlijk nu ieder apart in verband met de 'afstand en thuis blijf'-regeling.

Bijen zijn onmisbaar voor onze voedsel voorziening. De bijen volken hebben zich nu reeds zeer goed ontwikkeld en gaan nu zwermen. "Opeens kunnen er duizenden bijen in uw tuin neerstrijken. Een zwerm bijen kunt u melden via 06 30840082. Een imker komt de bijen dan met een kieps scheppen. Wordt u enthousiast over bijen, bestuiving en heerlijke honing neem dan contact op info@imkersvereniging-rhenen.nl. Ook kunt u dze imkervereniging steunen met een donatie voor een bijenstal."