Wandeltips van wandelgroep

HEMMEN - Wandelgroep Hemmen kan als gevolg van de coronacrisis niet meer in groepsverband trainingen Sportief Wandelen verzorgen. Gelukkig is het nog wel mogelijk om in tweetallen op de voorgeschreven afstand van elkaar of alleen te wandelen. Ook dan is het mogelijk om te letten op je houding en te werken aan je conditie.


Op de website komt iedere week een nieuwe tip en oefenvorm die je kunt gebruiken om je wandeling afwisselend en conditieopbouwend te maken.


Tip 4: kernstabiliteit

Instructie: Sta rechtop in kleine spreidstand, knieën los. Schouders iets naar achteren en laag en plaats je handpalmen voor je borst tegen elkaar. Span je buik- en bekkenbodemspieren aan terwijl je de handpalmen tegen elkaar duwt. Blaas uit. Houd dit even vast en blaas uit. Laat los en adem in. Herhaal dit 10x.


Oefenvorm: Loop 5 passen. Op de vijfde pas hef je één knie en doe je de oefening op één been. Probeer gelijk je balans te bewaren. Loop weer 5 passen en hef je andere knie. In plaats van je handpalmen naar elkaar duwen kan je ook je tegengestelde arm omhoog brengen. Dus rechterknie op, linkerarm omhoog en blijf in balans. Goed voor je motoriek!

(www.wandelgroephemmen.nl)