Wandeltips Wandelgroep Hemmen

NEDER-BETUWE - Wandelgroep Hemmen kan als gevolg van de corona-crisis niet meer in groepsverband trainingen Sportief Wandelen verzorgen. Gelukkig is het nog wel mogelijk om in tweetallen op de voorgeschreven afstand van elkaar of alleen te wandelen. Ook dan is het mogelijk om te letten op je houding en te werken aan je conditie.


Op onze website komt iedere week een nieuwe tip en oefenvorm die je kunt gebruiken om je wandeling afwisselend en conditieopbouwend te maken.


Tip 3: krachttraining

Instructie: Doe onderweg squats, goed voor je bovenbeenspieren! Plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar en houd je knieën licht gebogen. Leun met je bovenlichaam licht voorover en zak dan door je knieën tot je knieën zich in een hoek van negentig graden bevinden. Houd je rug recht en let erop dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Houd dit een aantal tellen vast en kom weer terug naar uitgangspositie


Oefenvorm:

Deze oefening kan je in je eentje doen. Je kunt ook in tweetallen tegenover elkaar gaan staan met twee meter tussenruimte: als de een omhoog komt gaat de ander omlaag :). Bouw het aantal squats geleidelijk op. Doe tijdens je coolingdown ook een rekoefening voor je bovenbeenspieren!

Veel succes en wandelplezier gewenst! Volg de tips op onze website: www.wandelgroephemmen.nl.