Luisteren naar beiaardmuziek. (foto: Willy Hoorn)
Luisteren naar beiaardmuziek. (foto: Willy Hoorn)

Extra beiaardbespelingen

Cuneratoren

RHENEN - Tijdens de coronacrisis zijn groepsactiviteiten niet toegestaan. Dat betekent dat alle rondleidingen en torenbeklimmingen van het Cuneragilde afgelast zijn. Wat wel toegestaan is zijn de beiaardbespelingen die het Cuneragilde ook organiseert.


Beiaardmuziek is op afstand te beluisteren. Beiaardbespelingen zijn is in deze tijd van afstand houden ook vaak troostmuziek. De twee beiaardiers van het Cuneragilde pasten hun spel de afgelopen tijd voor Pasen aan. Zij speelden passiemuziek en bemoedigende liederen.

Het Cuneragilde heeft de beiaardbespelingen opgevoerd naar twee keer per week. De volgende twee weken zijn er bespelingen op donderdag 16 april 11:30-12:30 uur, zaterdag 18 april 14:30-15:30 uur, dinsdag 21 april 14:00-15:00 uur en vrijdag 24 april 19:00-20:00. Volg het Cuneragilde op sociale media Facebook en Twitter met informatie over speelprogramma’s.


Luistertip

Het op afstand kunnen horen van de beiaard hangt af van de windrichting en in centrum Rhenen speelt lawaai van autoverkeer op de doorgaande weg ook een rol. De muziek is het mooist te beluisteren in de omgeving van de Cuneratoren. Je kunt op een bankje of de stadsmuur zitten of een wandeling maken langs de Buitenomme of de Rijn.