Initiatief gestart om ondernemers in Rhenen te helpen tijdens de coronacrisis

RHENEN - Bob Kosse is de non-profit website steuenrhenen.nl gestart. Bob wil met deze website ondernemers in de gemeente Rhenen ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze website wordt ondernemers in Rhenen, kosteloos, een extra verkoopkanaal geboden waarop zij hun producten en diensten af kunnen nemen. Iedere ondernemer krijgt een eigen omgeving om de producten en diensten te beheren.


SteunRhenen.nl is gestart na Bobs’ betrokkenheid bij SteunVeenendaal.nl. Bij dit initiatief, gestart door ondernemer Stephan de Koning (HIP Juweliers) en de in Veenendaal wonende NPO Radio 2 DJ, Jan-Willem Roodbeen, werd Bob betrokken om de website verder vorm te geven. Gedurende de ontwikkeling ontstond het besef dat ook de ondernemers in Rhenen teruglopende klandizie hebben en moeite zullen krijgen het hoofd boven water te houden. De site in Veenendaal vermeldt op het moment van schrijven 57 ondernemers en ruim 170 producten. In Rhenen zijn nu twaalf ondernemers aangesloten en worden er in totaal zestien producten aangeboden.

Het doel van SteunRhenen.nl is ondernemers een extra verkoopkanaal te bieden om zo misgelopen inkomsten te compenseren. Om die reden biedt de site geen betaalmogelijkheden. Bestellingen worden direct, via e-mail, aan de ondernemer doorgegeven. De ondernemer kan vervolgens zelf contact opnemen met de klant om levering en betaling te organiseren.

De site staat inmiddels enkele dagen live en is volledig functioneel. Ondernemers kunnen zich geheel kosteloos aanmelden op SteunRhenen.nl/aanmelden.