Laptop. (foto: FreePhotos via Pixabay)
Laptop. (foto: FreePhotos via Pixabay) FreePhotos via Pixabay

Computerhulp

nodig voor contact?


RHENEN - Ieder mens heeft behoefte aan contact. Juist in deze tijd is dat lastig. Maar er zijn digitale mogelijkheden. Wilt u daar gebruik van maken? En heeft u daar wat hulp bij nodig? Bel dan de Burenhulpdienst voor Rhenen, Elst en Achterberg.


De man van mevrouw Van Ommeren woont in het verpleeghuis. Zij mag hem op dit moment niet meer bezoeken. Dat doet haar enorm verdriet. Haar man, die dementie heeft, wordt erg onrustig. Ze krijgt een goed idee: ze wil een filmpje maken van zichzelf, dat de medewerker van het verpleeghuis aan haar man kan tonen. Een vrijwilliger helpt haar om het filmpje te maken en te verzenden naar het verpleeghuis. De man van mevrouw Van Ommeren is blij verrast als hij zijn vrouw op beeld ziet.

Hoe fijn is het als we in deze tijd toch een vorm van contact kunnen houden? Niet alleen telefonisch, maar het liefst ook op andere mogelijke manieren. Bijvoorbeeld met beeld erbij. ‘Beeldbellen’, met Skype, Whatsapp of Facetime. Dat hoeft geen abracadabra te zijn. Wij brengen u in contact met vrijwilligers die u verder helpen.


Contact

Woont u in de gemeente Rhenen? En heeft u behoefte aan deze computerhulp? Neem contact op met Kitty van den Hoek, coördinator Burenhulpdienst, 06 45849059 en kittyvandenhoek@welzijnrivierstroom.nl. Wij brengen u in contact met vrijwilligers van de Rhenense organisaties die computerhulp bieden.


Ingezonden brief


Vreselijk, vreselijk, vreselijk

De wereld is in de ban van die vreselijke Coronavirus. Heel veel leed, pijn, verdriet, grote zorgen, onrust, strijd en veel slachtoffers. Alles wordt op slot gedaan. Wij zijn getroffen door maatregelen die het noodzakelijk maken om de verspreiding van dit virus te stoppen. Een verstoord sociaal leven, geen evenementen, sport, theater, concerten, museum bezoek en om te proberen zoveel mogelijk thuis te blijven.

Gelukkig kunnen wij een groot vertrouwen hebben in al de medische onderzoeken die zich vooral richten op nieuwe ontwikkelingen van nieuwe medicijnen.

Hopelijk dat dit een flink resultaat mag hebben en het verloop van een goede genezing in zicht mag hebben. Vooral wil ik al de zorgverleners bedanken, die met volle kracht en enorme inzet de slachtoffers hulp kunnen bieden. Hulde en veel respect, ga zo door!

Rhenen, dhr. H. van de Vis

P.S. Misschien een cliché, na regen komt zonneschijn.