Links: Ted van der Netten van Stigt (De Vree en Sliepen), midden Jan Derksen (secretaris van het dorpshuisbestuur), rechts Henk Zomerdijk (voorzitter van het dorpshuisbestuur). (foto: Raphael Drent )
Links: Ted van der Netten van Stigt (De Vree en Sliepen), midden Jan Derksen (secretaris van het dorpshuisbestuur), rechts Henk Zomerdijk (voorzitter van het dorpshuisbestuur). (foto: Raphael Drent ) Foto:

Vernieuwd dorpshuis voor IJzendoorn

IJZENDOORN - Op 1 april werden, volgens de coronarichtlijnen op gepaste afstand, de handtekeningen gezet voor de vernieuwbouw van het dorpshuis in IJzendoorn.


Het dorp heeft in 2018 een grote schenking ontvangen van de in hetzelfde jaar overleden Gerrit van Riemsdijk. De heer Van Riemsdijk schonk zijn geboortedorp een miljoen Zwitserse franken. Dit geld gebruikt IJzendoorn nu onder andere voor een grote verbouwing aan en uitbreiding van het dorpshuis.

Bouwbedrijf De Vree en Sliepen zal dit project gaan uitvoeren. De planning is dat het nieuwe dorpshuis, dat de naam Gerrit van Riemsdijkhuis zal gaan dragen, in het najaar van dit jaar gereed is.