Inwoners gooien groenafval in de container op de milieustraat. (foto: R. Drent)
Inwoners gooien groenafval in de container op de milieustraat. (foto: R. Drent) R. Drent

Inwoners Avri-gebied kunnen groenafval

uit tuin ook naar Opheusden brengen

BETUWE - Vanaf vrijdag 3 april kunnen inwoners van Rivierenland hun groenafval uit de tuin ook gratis wegbrengen naar Kegelaar in Opheusden. Avri heeft bij Kegelaar een extra inleverpunt voor groenafval geopend om de drukke milieustraat in Tiel te ontlasten.



De milieustraat in Tiel is de best bezochte milieustraat van Avri. Omdat de ruimte er beperkt is, leidt dat soms tot langere wachttijden. Zeker nu tijdens de coronacrisis inwoners de vrijgekomen tijd lijken te besteden aan opruimen en tuinieren. Daarom is er een beperking ingesteld van maximaal vijftien auto’s tegelijk op de Avri-milieustraten.

Omdat het toch druk blijft op de milieustraat in Tiel, opent Avri nu als extra service een zesde inleverpunt voor groenafval uit de tuin in Opheusden.

Het nieuwe inleverpunt is vooral interessant voor inwoners van Neder-Betuwe, Tiel en Buren die de wachttijden bij de milieustraat in Tiel willen vermijden. Het gratis inleveren van maximaal twee m3 groenafval uit de tuin is mogelijk voor inwoners die komen met een personenauto (eventueel met aanhanger).

Kegelaar ligt aan de Dodewaardsestraat 2 in Opheusden, vlakbij A15 afslag Dodewaard. Het nieuwe inleverpunt is op werkdagen geopend van 7.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.