Vier ILO-turnsters. (foto: J. Harteman)
Vier ILO-turnsters. (foto: J. Harteman)

Laatste voorwedstrijden voor ILO-turnsters

LIENDEN - Zaterdag 7 maart werden de laatste voorwedstrijden van het rayon georganiseerd voor de divisies 3 en 4. Vier turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. kwamen naar de turnhal in Culemborg om hun wedstrijd te turnen en zich (hopelijk) te plaatsen voor één van de finales.



Melanie van Mourik en Wyke van Bijnen kwamen uit in de categorie senior D. Beiden startten sterk met een mooie sprong over de pegasus, waarbij ze beiden de top 3 van hoogste scores in hun categorie behaalden. Op balk turnde Melanie een hele strakke en mooie oefening. Wyke moest helaas een keer een val incasseren maar turnde verder zonder extra balansverstoringen. Op vloer sloten beide turnsters mooi af met een vloeroefening met hoge salto's en keurige sprongen. Melanie en Wyke werden respectievelijk 9e en 11e.


In de tweede wedstrijd turnden Maan Hazelbag en Lynn Verbeek. Beiden turnen dit seizoen voor het eerst in een nieuwe categorie. Maan komt uit in de categorie Junior E en Lynn in de categorie senior C. Maan startte op het lastige toestel balk en viel helaas met de radslag van het toestel. Dit maakte ze goed door een schitterende vloeroefening te turnen waarmee ze één van de hoogste E-scores van haar categorie behaalde. Ook op sprong en brug liet ze veel vooruitgang zien. Maan behaalde een mooie tiende plaats in het eindklassement. Lynn startte haar wedstrijd op vloer met een iets minder stabiele oefening in vergelijking met vorige wedstrijden. Ze vervolgde de wedstrijd met een hele nette sprong over de pegasus waarmee ze de hoogste E-score in haar categorie behaalde. Lynn behaalde een zesde plaats.