Youri, Thymen en Rens, winnaars tuinaanleg. (foto: Helicon)
Youri, Thymen en Rens, winnaars tuinaanleg. (foto: Helicon)

Goud voor team tuinaanleg Helicon VMBO

Gelderland Giants

wint Skills Talents

KESTEREN - Donderdag 5 maart lieten enkele honderden vmbo-ers in Leeuwarden hun beste vaardigheden zien tijdens Skills Talents. Team Gelderland Giants ging er met de hoofdprijs vandoor, daarnaast was er ook goud voor het team tuinaanleg van Helicon VMBO Kesteren.


Het team van Gelderland Giants bestaat uit dertig vmb-leerlingen van verschillende scholen uit de provincie Gelderland. De leerlingen hebben zich via voorrondes op hun school en daarna een provinciale finale geplaatst voor dit team. Helicon VMBO Kesteren was met twee teams vertegenwoordigd in de Gelderland Giants: Horeca, Bakkerij & Recreatie en Tuinontwerp & Aanleg. Bij Horeca, Bakkerij & Recreatie hebben Nienke, Stephanie en Rick hun beste kookkunsten laten zien. En bij tuinontwerp & Aanleg gingen Thymen, Youri en Rens de strijd aan om in korte tijd een prachtige tuin aan te leggen.


Goud!

Alle leerlingen hebben gisteren fantastische prestaties geleverd waarin samenwerken en vakkennis de grootste vaardigheden zijn. Uiteindelijk bleken Thymen, Youri en Rens de allerbeste tuinontwerpers van Nederland te zijn, wat een prestatie! Bovendien slaagde team Gelderland Giants erin om in totaal de meeste punten te verzamelen en sleepte daarmee de teamoverwinning in de wacht. Een geweldige prestatie van deze jonge vakmensen die de hele dag onder hoogspanning hun opdrachten moesten uitvoeren.

Helicon VMBO Kesteren is enorm trots op de zes kanjers die de school hebben vertegenwoordigd op dit fantastische podium! Meer informatie staat op Skillstalents.nl.