Bovenste balkon van de Cuneratoren. (foto: Ronald Clemenkowff)
Bovenste balkon van de Cuneratoren. (foto: Ronald Clemenkowff)

On top of the world op de Cuneratoren in Rhenen

RHENEN - Op zaterdag 14 en 28 maart zijn er om 14:30 uur muzikale beklimmingen van de Cuneratoren in Rhenen. Terwijl de beiaard live bespeeld wordt, kunnen bezoekers onder leiding van een gids van het Cuneragilde de 298 treden van de 84 meter hoge Cuneratoren beklimmen.


En dan voelt u zich on top of the world!. Bij helder weer is er zicht tot aan Utrecht, Nijmegen en 's-Hertogenbosch. Het is ook uniek om de beiaardier de 32 klokken in de toren te zien bespelen in zijn speelcabine ter hoogte van de uurwijzers. Beiaardier Klaas de Haan speelt graag uw verzoeknummers. Kaartjes kosten vijf euro en kind twee euro te koop bij de VVV Stadsmuseum Rhenen (ingang Kerkstraat). Meer rondleidingen van het Cuneragilde staan op www.cuneragilde.nl.

Prijs met Johannes de Heer-avond in Dodewaard

DODEWAARD - Komt u ook op vrijdag 20 maart naar de Prijs met Johannes de Heer-avond in Dodewaard?


Deze zang & benefietavond wordt gehouden in de Hienkerk, Waalbandijk 95 in Dodewaard. De aanvang is om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is vrij. Het Prijs met Johannes de Heer-team verzorgt deze interkerkelijke avond met bekende Johannes de Heer-liederen uit de bundel.

De opening en meditatie wordt verzorgd door dominee Jaap de Vreugd, spreker voor Christenen voor Israël, met als thema: Israël & Wij. Er zal een collecte worden gehouden voor de stichting Christenen voor Israël. Ook is er gelegenheid om producten uit Israël te kopen.