Van links naar rechts: Melvin van der Voort, Sander Kroeze en Ricardo Brink. (foto: SWPN)
Van links naar rechts: Melvin van der Voort, Sander Kroeze en Ricardo Brink. (foto: SWPN)

SWPN met Brink, Kroeze en Van der Voort

van start in het IDM

BETUWE - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind, presenteerde donderdagavond in samenwerking met Yamaha Motor Europe branche Nederland een sterke rijders line-up voor het seizoen 2020.


Ricardo Brink en Melvin van der Voort gaan net als afgelopen seizoen uitkomen in de IDM Superbike en IDM Supersport 300-categorie. Sander Kroeze is nieuw in het team en zal gaan rijden op een Yamaha R6 in de IDM Supersport 600-klasse.


Ricardo Brink gaat beginnen aan zijn derde seizoen voor SWPN in de IDM Superbike. De 22-jarige coureur maakte in de afgelopen jaren flinke stappen voorwaarts en dat leverde hem in 2019 meerdere podiumplaatsen op. Het startveld in de IDM Superbike is op papier ijzersterk, maar het doel is om de prestaties van vorig jaar op de Yamaha R1M te verbeteren.


Met Kroeze heeft SWPN een sterke rijder voor de IDM Supersport 600-klasse aangetrokken. Kroeze is slechts achttien jaar, maar heeft al veel ervaring in onder andere de Red Bull MotoGP Rookies Cup, het Italiaans kampioenschap en het IDM. Vorig jaar wist Kroeze twee IDM Supersport 600 races te winnen. In 2020 wil SWPN met Kroeze ook mee gaan doen om de prijzen in het IDM en het plan is daarnaast om met wildcards deel te gaan nemen aan een aantal WK Supersport wedstrijden.

Van der Voort liet in 2019 een sterke indruk achter als jongste rijder in het IDM Supersport 300 veld. Het was voor de 14-jarige coureur tevens zijn eerste jaar op de grote circuits. Gedurende het seizoen wist Van der Voort met de Yamaha R3 de aansluiting te vinden met de kopgroep. SWPN wil met de jonge rijder deze ingeslagen koers doortrekken in het competitieve kampioenschap.