Schrijver Kader Abdollah in De Vlam Rhenen

RHENEN - Op zondag 15 maart 10:30 uur is de schrijver Kader Abdollah in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Geboren in Iran, 1954 is hij sinds zijn debuut De adelaars (1993) niet meer uit onze letteren weg te denken.


Tot zijn succesvolle romans horen Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De koning (2011) en Papegaai vloog over de IJssel (2014). Hij zal ingaan op de ontmoeting tussen oorspronkelijke Nederlanders en immigranten die het land binnengekomen zijn en nog zullen komen. Het accent zal liggen op hoe de identiteit van beide groepen beïnvloed wordt door deze ontmoeting. Hoe veranderen Nederlanders en het land immigranten, en hoe veranderen immigranten ons en Nederland uiteindelijk?

Kader Abdolah: “In dit verhaal plaats ik mijzelf in de achtergrond van de vlucht, immigratie en wat dit mij gebracht heeft. Het leren van een nieuwe taal en gaan schrijven in die taal is een van de kernprocessen waar ik de afgelopen 30 jaar mee bezig ben geweest. De ontmoetingen met Nederlanders was en is hierbij van essentieel belang.”

De Vlam nodigt u van harte uit. Er wordt een bijdrage gevraagd van 9,00/6,00 euro voor leden en begunstigers van De Vlam.