Petflesje als zwerfvuil in het gras. (foto: een ZAAP-lid)
Petflesje als zwerfvuil in het gras. (foto: een ZAAP-lid)

Grote schoonmaakactie door Zaap

RHENEN - Ook dit jaar doen vrijwilligers van Zaap weer mee aan de Landelijke Opschoon Dag. Ook niet-leden zijn welkom. Iedereen, groot en klein, jong en oud, kan meedoen.


"Op zaterdag 21 maart gaan we samen in Rhenen en Achterberg ZwerfAfvalPakken. In Elst wordt deze actie een week eerder gehouden, op zaterdag 14 maart. We gaan om 10:00 uur van start tot 12:00 uur, maar vanaf 09:30 uur tot uiterlijk 10:00 uur kunt u terecht voor koffie, thee en wat lekkers. Startlocaties zijn in Rhenen: het Huis van de Gemeente; in Achterberg: het Dorpshuis; in Elst: het Bestegoed.

Het zwerfafvalpakken zal om 12:00 uur ten einde zijn. Daarna wordt aan alle deelnemers een lunch aangeboden. Kom je meedoen? Neem vooral ook je kinderen, vrienden en buren mee. Gezelligheid, een voldaan gevoel, ontmoeting met buurtgenoten en een schone, veilige en plezierige stad/dorp/wijk/straat is de beloning van deze voorjaarsschoonmaak. Zaap zorgt (voor niet-leden) voor knijpers, hesjes, vuilniszakken en ander materiaal. Aanmelden is niet nodig maar wel fijn via zaap@rhenen.nl. Want Rhenen Schoon, Dat Doen We Samen!"