Capella Sine Vinculis.
Capella Sine Vinculis.

Choral Evensong Cunerakerk

RHENEN - Zaterdag 14 maart is er om 16:30 uur weer een Choral Evensong in de Cunerakerk van Rhenen. Medewerking wordt verleend door Capella Sine Vinculis Hreni onder leiding van Bea van der Kaaij; organist is Pim Schipper.


Deze zaterdag valt in de tweede week van de vastentijd. De liturgie is dan ook aangepast op de tijd van het kerkelijk jaar.

Capella Sine Vinculis Hreni bestaat uit zangers, van het door Bea van der Kaaij na haar terugkeer uit Engeland in 2017 opgerichte koor, aangevuld met zangers uit Rhenen en omgeving. Vandaar de toevoeging Hreni (Villa Hreni is de oudste naam in de geschiedenis waaronder de stad Rhenen bekend is). Bea en haar gezin hebben tien jaar in Engeland gewoond, gewerkt, gestudeerd, gezongen en voelen zich helemaal thuis in de Anglicaanse koortraditie en kerkmuziek. Twee van de vier kinderen waren choristers bij Lincoln Cathedral. Zij maken, samen met de andere familieleden als vaste kern, deel uit van het koor. Met Capella Sine Vinculis Hreni willen we graag in de toekomst invulling geven aan onze Choral Evensongs.

Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt. Iedereen is welkom op zaterdag 14 maart om 16:30 uur in de Cunerakerk Rhenen. Toegang vrij / collecte. Meer informatie staat op www.evensongrhenen.com.