Doe mee met NLdoet op Landgoed Prattenburg

RHENEN - Op 13 en 14 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Landschap Erfgoed Utrecht zet de Utrechtse buitenplaatsen centraal. In Rhenen wordt er gewerkt op Landgoed Prattenburg. Maar alleen voor de zaterdag zijn nog extra handen nodig.


Het historische landgoed Prattenburg is prachtig gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, nét buiten Veenendaal. Prattenburg is een particulier landgoed dat wordt beheerd door de opeenvolgende generaties van de familie Van Asch van Wijck. Op het landgoed zijn vrijwilligersgroepen actief. In de tuinen, in het bos en en ’s zomers bij het ontvangen en rondleiden van groepen en schoolklassen. Het totale landgoed met zijn vele lanen is ruim 457 hectare groot en telt liefst 19 rijksmonumenten. Alleen de monumentale tuin rond het kasteel is al 17 hectare groot. We kunnen daarom best wat extra handen gebruiken tijdens NLdoet.

We gaan aan de slag in de historische tuin en in het parkbos. Er zijn verschillende klussen te doen, variërend van snoekwerkzaamheden tot het planten van haagjes en het opruimen van buxushaagjes.


Aanmelden
In de provincie Utrecht zijn 285 prachtige buitenplaatsen te vinden. Dit is het hoogste aantal buitenplaatsen bij elkaar in één provincie. Buitenplaatsen waren ooit de vakantieoorden van de gegoede burgerij. Kom op 13 en 14 maart een dagje de handen uit de mouwen steken en zorg ervoor dat deze unieke locaties behouden worden voor de toekomst. Aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie staat op www.landschaperfgoedutrecht.nl.