Jacorien en Corina van Walsem. (foto: Jacorien van Walsem)
Jacorien en Corina van Walsem. (foto: Jacorien van Walsem)

Vrijwilligers Lesbos bij 'Vrouw zoals Jij'

RHENEN - Dinsdagochtend 10 maart zijn Jacorien en Corina van Walsem te gast bij ‘Vrouw zoals Jij’ om iets te vertellen over hun ervaringen als vrijwillger in kamp Moría op Lesbos.


Toen Jacorien een aantal jaar geleden examen deed, kreeg ze een reis met haar moeder cadeau. Ze koos voor het Griekse eiland Lesbos. Niet om vakantie te vieren, maar om zich in te zetten voor vluchtelingen die daar in het overvolle kamp Moría leven. De liefde voor de kwetsbare mensen aldaar heeft moeder en dochter nooit losgelaten. Ze hebben deze reis inmiddels dan ook meerdere keren gemaakt. Op 10 maart luisteren we naar hun verhalen, denken met elkaar na over wat wíj voor anderen kunnen betekenen en gaan aan de slag met het maken van een linnen tas – een activiteit die ook in Moría wordt gedaan.

‘Vrouw zoals Jij’ biedt in de periode van oktober - juni elke tweede dinsdag van de maand gelegenheid voor ontmoeting, uitwisseling rond een ingebracht thema en/of een creatieve activiteit. Welkom voor iedere vrouw zoals jij!

Datum: 10 maart. Tijden: 10.00 – 11.30 uur. Inloop: 9.45 uur. Toegang: gratis of vrijwillige bijdrage. Adres: Timmermanswerkplaats, Acacialaan 16, Rhenen.