Leden van de jury beoordelen de eerste projecten. (foto: Leo Schoonhoven)
Leden van de jury beoordelen de eerste projecten. (foto: Leo Schoonhoven)

Eben Haezerschool toont werkstukken aan jury van scholenproject

'Vrijheid vier je samen'

RHENEN - ‘Leven in een land van vrede, 75 jaar bevrijding’ was het school thema voor de projectweek van de Eben Haezerschool Rhenen die afgelopen week plaatsvond.


Hieraan gingen intensieve, maar vooral ook leerzame weken vooraf, waarin de leerlingen zich verdiepten in deelonderwerpen van dit thema. Vanaf groep 3 stond de Tweede Wereldoorlog centraal. De school gaat ook meedoen met het scholenproject als onderdeel van 'Vrijheid vier je samen', het herdenkingsprogramma dat de Gemeente Rhenen samen met de stichting Slag om de Grebbeberg dit jaar organiseert om de strijd om de Grebeberg en het feit dat we 75 jaar in vrijheid leven onder de aandacht te blijven brengen, vooral ook bij de jongere generaties.

Als onderdeel van dit project gaan de groepen 7 & 8 van de basisscholen werkstukken maken over het thema Geef vrijheid door. De Eben Haezerschool Rhenen had naast dit programma een eigen projectweek gepland staan en de jury van het scholenproject vond dit voldoende aanleiding om deze projecten ook mee te nemen in de beoordeling van de projecten binnen het scholenproject.

Zo zagen zij ondermeer een uitbeelding van kamp Amersfoort, het verscholen dorp, Het kruis op de Berg en een project over het laatste slagveld van Europa – Texel. Al deze projecten in detail uitgewerkt door groepen leerlingen en weer samen gebracht in een klassikale opstelling. Alles zeer zorgvuldig en voorafgegaan door veel archief onderzoek. Nu afwachten hoe de jury deze werkstukken gaat beoordelen naast de ongetwijfeld interessante werkstukken van de andere deelnemende scholen aan het scholenproject.