Afbeelding

Stef Timmer maakt overuren in lammertijd

LIENDEN - 'Hobby- farmer' Stef Timmer heeft het zeker de eerste drie maanden van het jaar erg druk. Het is volop lammertijd. Er is in de stallen van zijn schoonvader (Wim de Leeuw) aan de dijk veel te doen.


Stef heeft er dertien ooien, die allemaal moeten lammeren. Zeven hiervan hebben al 14 lammetjes (allemaal bonte) geworpen.

"Als het even kan ben ik er 's avonds of 's nachts bij. Meestal ben ik er in deze tijd in de avonduren. Soms ook 's nachts. Dan ga ik er rond 3.00 uur uit. Daar heb ik helemaal geen hekel aan."

Timmer begon veertig jaar geleden met een drieling (bonte lammeren) bij zijn opa Rijk Timmer aan de Voorstraat. Later hield hij schapen bij zijn schoonvader. "Fijn, dat mijn schoonvader overdag oplet. Trouwens, de hele familie leeft mee. Rond april gaan ze de wei in. Een fantastisch gezicht. 't Is een prachtige hobby. Als ik na een drukke dag in de stal kom wordt je helemaal rustig. Super is dat. Sinds een jaar of zes verkoopt Timmer de lammeren." Ik ben niet zo gehecht aan de lammetjes, dat ik ze niet verkoop."