Vrijwilligersteam 'Klaartje'. (foto: 3jet fotografie)
Vrijwilligersteam 'Klaartje'. (foto: 3jet fotografie)

Ze rijdt... de nieuwe 'Klaartje'

NEDER-BETUWE - Vorige maand kwam de nieuwe bus 'Swobrik'. Nu is z'n zusje aan de slag gegaan, de nieuwe bus 'Klaartje'. Met deze nieuwe bus beschikt de gemeente Neder-Betuwe over twee identieke, prachtige bussen voor het vervoer van ouderen en mensen met een beperking uit de gemeente.


De bussen zijn voorzien van een lift en een systeem om rolstoelen en dergelijke vast te zetten. Voor de nog mobiele mens zijn er acht comfortabele stoelen. Bekwame chauffeurs en begeleiders brengen een ieder van adres naar adres en, zo nodig, begeleiden ze de passagier van en naar de bus.

De overdracht van 'Klaartje 8' door Autobedrif Hazet in Ochten aan de stichting Welzijn Ouderen vond dinsdag plaats in aanwezigheid van burgemeester Kottelenberg, een aantal sponsoren en bijna alle vrijwilligers.

Na een kort openingswoord door mevrouw Wil Vermeulen, de voorzitter van SWO, werden de sleutels van de nieuwe bus door de heer Arnoud den Hartog van Auotobedrijf Hazet overhandigd aan de heren Hans Schütz en Hendrik Stoffer, coördinatoren binnen het team rond bus 'Klaartje'. Burgemeester Kottelenberg vertelde over de unieke positie van de gemeente met twee van deze prachtige bussen binnen haar grenzen. De vrijwilligers werden daarna door Autobedrijf Hazet onthaald op een heerlijk buffet,

Die vrijwilligers regelen piekfijn dat een ieder komt waar zij/hij wil zijn. "Valt u in de doelgroep, daaronder vallen ook de jonge en vitale ouderen (55+), dan wordt u van harte welkom geheten in de bus. Informatie en reservering op maandag - vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur: Klaartje 06 42251447; Swobrik 0488 482643.

Overhandiging van de sleutels. (foto: 3jet fotografie)