Voltallig bestuur van Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe:  vanaf links: Antoine van Veenendaal (VV Kesteren), Gerrit Tijssen (SV DGV & VV Dodewaard),  Annet de Haas (SV Olympia Ochten) en Bob Roossien (SV VOLO). (foto: Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe)
Voltallig bestuur van Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe: vanaf links: Antoine van Veenendaal (VV Kesteren), Gerrit Tijssen (SV DGV & VV Dodewaard), Annet de Haas (SV Olympia Ochten) en Bob Roossien (SV VOLO). (foto: Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe)

Start Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe

NEDER-BETUWE - Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe is opgericht! Het bestuur ondertekende op 21 februari bij de notaris de oprichtingsakte. Deze stichting behartigt de belangen van de sportverenigingen in de gemeente en versterkt ze waar nodig.


Alle sport- en beweegverenigingen kunnen zich kosteloos aansluiten. Deze stichting is namens de aangesloten sportverenigingen gesprekspartner van de gemeente.

Kennis delen
Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe biedt hulp door kennis te delen. Tijdens een bijeenkomst of in een gesprek een-op-een. Bijvoorbeeld over aanvragen subsidies, hoe je de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) goed regelt, waar je op moet letten bij afsluiten van verzekeringen, hoe je een goede administratie opzet en hoe je effectief leden en vrijwilligers werft.

Handvatten
Annet de Haas: “Het is niet nodig dat iedereen zelf het wiel gaat uitvinden als dat wiel al bestaat. Tijdens een bijeenkomst of in een gesprek kunnen we handvatten geven. De vereniging hoeft dan alleen nog de eigen ‘kleur’ aan te brengen.”

De koepel nodigt ook regelmatig gastsprekers uit. De eerste vergadering bij VV Uchta op 12 februari was een succes: hoge opkomst en mooie informatieve presentaties over ‘subsidies’ en ‘multimedia’. Iedere sport- of beweegclub in Neder-Betuwe kan zich kosteloos aansluiten bij de Sport- en Beweegkoepel. En (nog)niet aangesloten verenigingen zijn ook welkom bij de vergaderingen. Meer informatie: www.sport-beweegkoepel-nederbetuwe.nl, 06 18087599 / info@sport-beweegkoepel-nederbetuwe.nl.