Voetbalvereniging DFS

zet in op Rookvrije Generatie

OPHEUSDEN/LIENDEN - DFS is de tweede voetbalvereniging in de gemeente Neder-Betuwe, die zich in zet voor een Rookvrije Generatie. Na FC Dodewaard is ook Opheusden nu zover. Voorzitter Cor Drost zegt het heel duidelijk; is het niet voor ons zelf, dan wel voor onze jeugd.

De 1e stap die gezet wordt, is het rookvrij maken van de velden en het terrein tot 12.00 uur. Tot deze tijd spelen de jeugdelftallen en mag er niet gerookt worden. De jeugd krijgt zo de slechte voorbeelden niet te zien en kan er dus geen voorbeeld aan nemen.

Gerjan van Stralen, buurtsportcoach in Neder-Betuwe en fanatiek sporter en voetballer, is trots dat hij zich als buurtsportcoach kan bezighouden met het rookvrij en dus gezond maken van DFS. Hij is er al actief op gebied van Beweging door middel van het Walking Footbal en op deze manier groeit de vereniging nog verder door richting een Vitaal Vereniging.

Met hulp met de Stop met Roken coaches van Healthclub Juliën uit Lienden, gaat DFS straks ook haar leden een SMR-plus programma aanbieden. Een programma dat inspeelt op een gezonde leefstijl en waarbij je behalve het stoppen met roken ook mee genomen wordt in de wereld van bewegen, voeding en ontspanning. Dit alles heel laagdrempelig en voor een ieder uitvoerbaar.

Het programma is geheel gratis (door 95 procent van de zorgverzekeraars vergoed) en valt buiten het eigen risico. Zowel de themabijeenkomsten (kantine) als beweegsessies worden vanuit DFS georganiseerd, waarbij de drie partijen buurtsportcoach, DFS en Healthclub Juliën nauw samen werken. Voor meer info; verenigingsondersteuner@hotmail.com of info@healthclubjulien.nl.