Bevrijding Toettocht Gemeente Buren

"Eens zal de Betuwe in bloei weer staan!"

Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bevrijding, organiseren de samenwerkende Oranje- en Dorps verenigingen uit de gemeente Buren, op 9 mei 2020, een feestelijke bevrijdingstoer met oude legervoertuigen.

De route loopt langs de 15 kernen van de gemeente Buren en de plaatselijke oorlogsmonumenten in de gemeente.

De tocht is 60 km lang. Opstellen en vertrek is om 10.00 uur in Maurik. Daarvandaan loopt de route via Rijswijk, Ravenswaaij, Zoelmond, Asch, Buren, Erichem, Kerk-Avenzaath, Zoelen, Lingemeer, Aalst, Lienden, Ommeren, Ingen naar Eck en Wiel.

We hopen dat iedere kern de doorkomst of stop van de toer, speciaal luister bij wil zetten. Bv. door de (koningsdag/5 mei) straatversiering tot 9 mei aan te houden, massaal uit te lopen tijdens de doorkomst, muzikale luister te organiseren od.

Eindpunt van de toertocht zal, rond 16.00 uur, de boomgaard van De Heerlijkheid Eck en Wiel zijn, aan de Veerweg nr. 5 in Eck en Wiel. Alwaar de voertuigen opgesteld zullen worden en bezichtigd kunnen worden.

De organisatie van de doorkomst in de diverse kernen willen wij graag aan de plaatselijke verenigingen houden. Voor de organisatie van de toertocht hebben we een commissie opgericht. Zij zorgen voor de toer en hopen dat de 15 Burense kernen van de doorkomst een feest maken! Voor vragen hierover kunt u per onderstaande mail contact opnemen. Voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen met: R. van Beekhoff E: Roelvanbeekhoff@gmail.com.

Arena-atletiek Rhenen beginnerscursus

RHENEN - Hardlopen in Rhenen betekent sporten in een prachtig trainingsgebied.

De trainingen beginnen 30 maart, op maandag- en donderdagavond van 19:15 tot 20:15 uur. De cursus duurt dertien weken. In de laatste week is de afsluitende loop.

De cursus is bedoeld voor iedere volwassene die graag (weer) wil beginnen met hardlopen, ongeacht niveau, leeftijd of eventuele loopervaring. Meld je nu aan via de arena-atletiek.nl/training/beginnersgroepen. De beginnersgroep start bij een minimaal aantal aanmeldingen van vijftien personen.