Palet Kesteren en Opheusden in de raadzaal van de gemeente Neder-Betuwe. (foto: Karien Wijngaards)
Palet Kesteren en Opheusden in de raadzaal van de gemeente Neder-Betuwe. (foto: Karien Wijngaards) Karien Wijngaards

Openbaar onderwijs in bloei zetten

NEDER-BETUWE - Tijdens de onderwijsstaking van afgelopen week hebben we deze dagen op Het Palet in Kesteren en Opheusden anders aangepakt. Sommige leerkrachten gingen staken, sommigen bleven werken. Maar allemaal hebben ze dezelfde zorgen, namelijk de kwaliteit van het onderwijs aan onze kinderen.

"Er is sprake van krimp en werkdruk, daarmee staat ook de kwaliteit van ons onderwijs onder druk. Op school geven we veel lessen zoals in lezen, rekenen en spelling, we doen ook een heleboel andere dingen. Dingen die ons onderwijs in bloei zetten.

Een musical een markt, een schoolkamp een schoolreisje, eieren zoeken, kerstmarkt. Allemaal dingen die ons onderwijs in bloei zetten. Kunnen we al die leuke dingen nog wel blijven doen in de toekomst? Hebben we dan nog wel genoeg juffen of meesters? Of is er alleen nog maar tijd in school voor rekenen taal en heel veel administratie?

Op de stakingsdagen hebben we met alle leerlingen die naar school gingen, bloemen geknutseld, om ons onderwijs in bloei te zetten. Zo verschillend als alle kinderen zijn, zo verschillend zijn de bloemen die we geknutseld hebben. Iedere bloem met zijn eigen kleuren en vorm zo verschillend zijn ook alle leerlingen op de openbare scholen in Neder Betuwe. Deze bloemen boden we aan, aan burgemeester Kottelenberg. Alle leerlingen, leerkrachten en ouders werden we op 3 februari ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis. U kunt de bloemen zien staan in de ontvangsthal van het gemeentehuis."

Over een week worden de zelfgeknutselde bloemen opgehaald en weggegeven aan ouderen in Neder-Betuwe.