Jan Bergacker en Piet Verwoert.
Jan Bergacker en Piet Verwoert.

Jubileumtoernooi SER80 prooi voor veteranen

OMMEREN - In verband met het 40-jarig bestaan van de tafeltennisvereniging SER80 werd in de thuiszaal De Meent een jubileumtoernooi georganiseerd.

Er werden koppels gevormd. Spelers uit de hoofdklasse moesten de strijd aanbinden met een collega uit de eerste klasse. Zo moest de kampioen van de vereniging, Dick van Ommeren, samen knokken om de winst met Rien de Rooij, een speler uit de eerste klasse. Er moesten telkens drie enkelspelen en twee dubbels gespeeld worden. Er stond een omvangrijke reeks wedstrijden op het programma. De spelers uit de eerste klasse waren in dit toernooi erg belangrijk. Vooral in het dubbelspel. Het bleek dat bijvoorbeeld De Rooij vleugels kreeg. Het werd -zoals verwacht- een heftige strijd.

Het veteranen team Jan Bergacker/Piet Verwoert, beiden vanaf de oprichting lid, startten het toernooi uitstekend door te winnen van Justyna Bogdanovicz en Jack Hamersma. Ook Andre van Ingen, die met de met veel effect spelende Wim Schippers achter de tafelkwam, redde het niet tegen de veteranen. Marius Nap, toch een man om rekening mee te houden in de hoofdklasse bleek samen met Alex van Schaik niet in de juiste vorm.

Eindstand: 1. Bergacker/Verwoert 628 pntn 2. Bogdanowitz/Bergacker 622 pntn en 3 Van Ommeren/De Rooij, 612 pntn.

De penningmeester van de vereniging, Dick van Ommeren, reikte dinsdagavond de prijzen uit.

Kampioenen jubileun toernooi: Jan Bergacker, Ingen en Piet Verwoert, Lienden 628 punten, 2. Justyna Bogdanovicz, Ingen en Jack Hamersma, Maurik 622 punten en het brons was voor de combinatie Dick van Ommeren en Rien de Rooij, Lienden.