Positieve gezondheid bij OKA

MAURIK - OKA gaat aan de slag met positieve gezondheid! Want dat willen we als OKA: elkaar ondersteunen bij het omdenken van lastige situaties. Dat werkt preventief en zorgt dat we (weer) positief kunnen zijn en voorkomt dat we als ouders ‘omvallen’.

Donderdag 20 februari gaan Marien van Schijndel, en Doke Verstegen het spel ‘ dorpendokters’ met ons spelen. Dorpendokters is een interactief spel wat een middel is om op een positieve manier het gesprek op gang te brengen over gezondheid en hoe we als gemeenschap daaraan bij kunnen dragen. We horen graag van u waar u tegenaan loopt of moeite mee heeft mbt uw kind dat anders is. U kunt via het contactformulier op de site van OKA Buren uw casus mailen. Op de avond zelf heeft u ook de mogelijkheid om uw casus door te geven, zodat we die kunnen behandelen. Bent u geïnteresseerd of kent u mensen die kennis willen maken met OKA, welkom op donderdagavond 20 februari 2020 in ‘De Brede School’ (Basisschool De Hoeksteen & OBS De Boogerd), Homoetsestraat 38b in Maurik. Informatie staat op www.okaburen.nl.

Positieve gezondheid

Kinderen zijn niet hun diagnose. Toch focussen we daar doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar de problemen en belemmeringen en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op de diagnose, maar op mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zélf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan.