Een ander helpen

met zijn administratie?

NEDER-BETUWE - Binnen Neder-Betuwe ondersteunen vrijwilligers thuisadministratie van Welzijn Rivierstroom inwoners met verschillende vragen over hun administratie.

De vragen zijn zeer divers van bijvoorbeeld het invullen van een formulier tot het ordenen van de administratie. Als vrijwilliger kom je bij de mensen thuis en de afspraken vinden in overleg plaats. Het kan zijn dat je één keer langs gaat, maar ook dat je wat langer ondersteuning biedt. Het is niet zo dat je veel kennis moet hebben. Belangrijker is dat je bereidt bent om dingen uit te zoeken en de inwoner ondersteunt.

Dit vrijwilligerswerk is geheel naar jouw eigen agenda in te passen. "Wil je meer weten over het werk als vrijwilliger thuisadministratie? Neem dan contact op met Esther Morren op 06 33421037 of esthermorren@welzijnrivierstroom.nl. Het is prettig als je ook in de gemeente Neder-Betuwe woont, maar inwoners uit de gemeente Buren kunnen ook reageren."

Jongeren 20-30 jaar

DODEWAARD - Vind jij het leuk om koffie te drinken bij een jongen van nog geen 20 jaar uit Dodewaard? Hij heeft niet veel contact en zit veel alleen thuis.

Verder is het net zo'n jongen als iedereen. Je hoeft echt niet elke dag langs. Het gaat ook gewoon om koffie drinken, beetje praten, iets doen et cetera. Als je het leuk vindt spreken we een keer samen af en gaan we bij hem koffie drinken om te kijken of het iets voor je is. Iets voor jou? App Folkert op 06 19544160 of folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl.