De Betuwe Met het nieuwe voetpad langs de ijsbaan, krijg je ook als voetganger meer mee van de sfeer van het Winterfestijn. (foto: Hannie Schrijver)
De Betuwe Met het nieuwe voetpad langs de ijsbaan, krijg je ook als voetganger meer mee van de sfeer van het Winterfestijn. (foto: Hannie Schrijver)

Veilig verkeer langs de ijsbaan van het Winterfestijn

Elst – Veiligheid is bij het Winterfestijn altijd topprioriteit. Tijdens het evenement wordt rekening gehouden met de veiligheid op de ijsbaan en in het Wintercafé. Maar ook buiten de ijsbaan zijn belangrijke verkeersmaatregelen genomen. Het voetpad langs de ijsbaan is deze keer wel heel mooi.

Op de ijsbaan hanteert de organisatie een aantal belangrijke regels. Zo moet iedereen handschoenen dragen, ook de begeleiders die niet schaatsen. Noren zijn niet toegestaan en je mag niet op de randen van de ijsbaan zitten. Maar ook buiten de ijsbaan is rekening gehouden met de veiligheid.

Langs de ijsbaan rijdt veel verkeer en de weg is met het te verbouwen gemeentehuis een stuk smaller in de weken van het festijn. Daarom is een apart gedeelte gemaakt speciaal voor alle voetgangers. Dit jaar is het voetpad heel mooi geïntegreerd in de tent van de ijsbaan. Dus ook als je alleen maar als voetganger langsloopt, word je toch meegezogen in de sfeer van het Winterfestijn.

Dit pad geldt voor voetverkeer vanuit beide richtingen. Het is dan ook de bedoeling dat alle voetgangers van dit pad gebruikmaken. Het is soms wat behelpen, maar het is wel een stuk veiliger. Vooral voor de kinderen. Het Winterfestijn neemt deze maatregelen in goed overleg met de gemeente.

In de buurt van de ijsbaan zijn twee fietsenstallingen gemaakt: voor de winkel van Hans! Wonen en voor La Strada. Aan alle bezoekers wordt gevraagd om hier de fiets in de rekken te parkeren. Voor meer informatie over het Winterfestijn: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.