Icebyk. (foto: Rabobank)
Icebyk. (foto: Rabobank)

Scheuren met fiets over de

ijsbaan op Rabo Icebyk Event

ELST - Racen, driften, spelen of stoer cruisen. Ooit weleens met je fiets over het ijs gefietst? Dit jaar mag dat op de ijsbaan van het Winterfestijn. Vorig jaar maakten de zogeheten ‘Icebyks’ hun debuut op het Elster ijs. En ook dit jaar kun je weer lekker met de fiets over de baan scheuren.

De Icebyk is een uitvinding van Steve Ellis. Het zijn speciale fietsen met een band aan de voorzijde en ijzers aan de achterkant. Niet met spikes dus, zoals je dat ziet bij ijscrossen. Vorig jaar won het Winterfestijn het ijsfietsevenement dankzij een hele mooie fotoreportage van Anja van Hunnik. Het event viel zo goed in de smaak bij de bezoekers dat de organisatie besloot de bikes weer naar Elst te halen.

Het Rabobank Icebyk Event is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Ieder kwartier rijden telkens 25 kinderen rondjes over de baan. Dit betekent dat maar liefst 150 kinderen mee kunnen doen aan de races.

Het icebyken vindt plaats op maandag 30 december van 11.00 tot 14.00 uur. Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de tijden 11.00 uur, 11.20 uur, 11.40 uur, 12.00 uur, 12.20 uur en 12.40 uur. Aan het eind zal er ook een finale worden gereden. De kosten bedragen 2,50 euro per kind.

Houd er rekening mee dat de ijsbaan die middag geheel of gedeeltelijk is afgesloten voor het event. Meer informatie over het Winterfestijn staat op www.wfob.nl.