Prof. dr. Leon Massuger over gynaecologische kanker. (eigen foto)
Prof. dr. Leon Massuger over gynaecologische kanker. (eigen foto) Eigen foto

Soroptimisten over gynaecologische kanker

RHENEN - Dinsdag 21 januari verzorgt Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal in Restaurant & Lounge Bar 3 Zussen aan de Kerkewijk in Veenendaal/Rhenen een lezing rond het thema gynaecologische kanker. Spreker is Professor dr. Leon Massuger, sinds 1999 gynaecologisch oncoloog.

De lezing is toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het voorkomen, het ontstaan en de behandeling van gynaecologische kanker, waaronder baarmoederhalskanker, en vaccinatie ter mogelijke voorkoming hiervan. Uiteraard is er gelegenheid tot discussie en napraten.

De bekendste vorm van gynaecologische kanker, baarmoederhalskanker, staat de laatste tijd nogal in de belangstelling, vooral als gevolg van berichtgeving rond de - al dan niet vermeende - bijwerkingen van de HPV-prik voor meisjes in de leeftijd rond 13 jaar.                         Onder invloed van discussies op social media zien veel (ouders/verzorgers van) meisjes daarom steeds vaker af van deze vaccinatie. Dat is jammer, want baarmoederhalskanker is de enige kankersoort waartegen meisjes zich met een HPV-prik in belangrijke mate kunnen beschermen.

De lezing is toegankelijk voor iedereen. De toegang bedraagt (inclusief koffie/thee bij binnenkomst) vijftien euro. Het batig saldo is bestemd voor de stichting www.rubyandrose.nl. Meer informatie en wijze van aanmelden staan vermeld op www.soroptimnistrhenenveenendaal.nl. Er is plaats voor slechts honderd personen.