Deelnemers aan de JobGroup en de trainers. (foto: Anja Drost)
Deelnemers aan de JobGroup en de trainers. (foto: Anja Drost) Anja Drost

Succesvolle afsluiting JobGroup Werken in Nederland

RHENEN - Afsluiting JobGroup Werken in Nederland. Woensdag 11 december ontvingen vier deelnemers hun certificaat uit handen van de vicevoorzitter van JobHulpMaatje Rhenen Kees Jochemsen.

Zij volgden een training van tien bijeenkomsten van Jobhulpmaatje in de Gedachteniskerk onder leiding van Cora van den Berg en Anja Drost. Deze training is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een geschikte baan, en daarbij graag een steuntje in de rug willen hebben. De deelnemers hadden alle een niet Nederlandse achtergrond en hielden succesvol een presentatie van zichzelf in het Nederlands voor een groep gasten uit het bedrijfsleven in Rhenen. Hierna ontvingen ze van de genodigden tips over kansen die zij zagen om werk of vrijwilligers werk te vinden. Op de bijeenkomsten werd aandacht besteed aan de achtergrond, de kwaliteiten en motivatie van de deelnemers, waardoor ze een beter inzicht kregen in zichzelf.

Vervolgens leerde men hoe de arbeidsmarkt werkt en welke mogelijkheden deze voor een ieder persoonlijk biedt. Tenslotte werd er geoefend met het presenteren van jezelf. De training werd afgesloten met het houden van een zogeheten elevatorpitch, waarbij iedere deelnemer zich in een zeer korte tijd presenteert voor een breder publiek.

De deelnemers waren enthousiast over de opzet van de training en de begeleiding. Een belangrijk punt daarbij was, dat er tijdens de training een hechte onderlinge band ontstond waarin men elkaar steunde en bemoedigde. Op 31 januari start er een nieuwe groep bij voldoende belangstelling. Aanmelding en informatie zie: jobhulpmaatjerhenen.nl.