Dag van de Vrijwilliger 2019. (foto: SiZ Tekst & Beeld)
Dag van de Vrijwilliger 2019. (foto: SiZ Tekst & Beeld) SiZ Tekst & Beeld

Geslaagd 'dankjewel' tijdens Dag van de Vrijwilliger in Rhenen

RHENEN - Zaterdag 7 december was de Dag van de Vrijwilliger in de gemeente Rhenen. Kort verslag van een hartverwarmend festijn.

Op het voorplein van het Huis van de Gemeente komt de heerlijke geur van de foodtrucks je tegemoet. Binnen in de hal is het een gezellige drukte: mensen kletsen, eten en drinken aan lange tafels en er zijn verschillende (winter)activiteiten zoals een sneeuwscooter simulator en een airhockeytafel. Naast het geroezemoes klinken de heldere stemmen van de Future Females die nummers met een winters tintje ten gehore brengen.

Vrijwilliger van het Jaar 2019
Arie van der Staaij, het duo Gert Norder/Frans van Doorn en Gea Smalburg zijn de genomineerden voor de titel Vrijwilliger van het Jaar 2019. Arie van der Staaij is al vele jaren op tal van fronten actief. Zo is hij secretaris van SGP, voorzitter van Stichting Noodfonds, voorzitter van Stichting Schuldhulp Rhenen en oprichter van JobHulpMaatje. Ook alleskunners Gert Norder en Frans van Doorn zetten zich in voor allerlei doeleinden, zoals Zideris, Cuneradag, de sinterklaasintocht en wielrenactiviteiten.

De titel, het speldje en de cheque gaan echter naar de enige vrouw in dit gezelschap: Gea Smalburg. Gea heeft recent de chillclub Lay-Aut Rhenen opgericht. “Mijn zoon is autistisch en er bestond in de omgeving nog geen plek waar jongeren met autisme elkaar konden ontmoeten”, aldus Gea. “Ik ben erg vereerd dat ik gewonnen heb, maar deze prijs is voor iedereen die mij geholpen heeft!”

Meer over het vrijwilligerswerk in de gemeente Rhenen staat op https://samen.rhenen.nl/.

Repair Café later

OPHEUSDEN - In verband met nieuwjaarsdag is het Repair Café Neder-Betuwe in Opheusden niet op1 januari, maar een week later op woensdag 8 januari van 14:00 tot 16:00 uur in De Notenbalk (naast de Aldi).