Elisa met zilver op het podium. (foto: eigen foto)
Elisa met zilver op het podium. (foto: eigen foto)

Podium voor DGV Dodewaard

DODEWAARD - Op zaterdag 7 december stond er weer een turnwedstrijd op het programma voor turnsters van DGV Dodewaard. Dit keer waren de vier turnsters die uitkomen in de vierde divisie aan de beurt. Zij turnden in Nijmegen hun eerste plaatsingswedstrijd van dit seizoen.

Suzan van de Voort (Instap) komt dit jaar voor het eerst uit in deze divisie en deed dat erg goed. Ze wist heel knap van alle turnsters in haar wedstijd de hoogste balkscore te halen. Op vloer begon ze iets te langzaam waardoor ze niet helemaal uitkwam met de muziek. Maar alsof er niets aan de hand was turnde ze haar oefening keurig uit. Suzan eindigde op een mooie zesde plaats.

In de tweede wedstrijdronde turnden Dewi Boumans en Jade van Dodeweerd (beide Pupil 2) op de ene baan en Elisa Roumimper (senior) in de andere baan. In de wedstrijd van Dewi en Jade deden liefst 37 turnsters mee, maar de meiden hielden zich goed staande tussen zoveel concurrentie. Bij brug lieten ze beide een salto als afsprong zien. Dit was ook meteen Dewi’s beste toestel. Jade turnde een erg mooie balkoefening. Ze stond stevig op de slechts tien centimeter brede balk. Helaas misten beiden een element in hun balkoefening wat erg kostbare punten kostte. Hierdoor daalden zij flink in het klassement. Jade werd 19e en Dewi 28e.

Elisa turnde een erg goede wedstrijd, ze wist van de 35 turnsters op alle toestellen hoog te eindigen met een uitschieter op vloer. Daar werd ze liefst tweede. Na vier toestellen werd Elisa’s naam genoemd en mocht ze met zilver om haar nek het podium op. Nu lekker verder trainen voor de volgende wedstrijd die op 1 februari ook in Nijmegen is.