Theo Roelofsen na zijn laatste chemokuur. (foto: Youssef Girgis)
Theo Roelofsen na zijn laatste chemokuur. (foto: Youssef Girgis) Youssef Girgis

Theo Roelofsen sponsort baard en snor voor KiKa

RHENEN - Het was een heftig jaar voor Theo Roelofsen. Na zijn laatste chemokuur te hebben gehad is de Rhenenaar nu kankervrij en wil hij zijn steentje bijdragen aan het bestrijden van de vreselijke ziekte door geld in te zamelen.

Als tegenprestatie scheert de 64-jarige zijn baard en snor af, een grote stap voor hem en zijn naasten: “Mijn kleinkinderen, en zélfs mijn dochter, hebben mij nog nooit zonder snor gezien”.

Via de actiepagina van KiKa kunnen mensen een bijdrage doneren. Met dit geld kan er onderzoek gedaan worden om zieke kinderen beter te behandelen en sneller te genezen. “Vier van mijn broers zijn overleden aan kanker. Mijn jongste broer en ik hebben hebben het overwonnen”, vertelt Theo. “Ik heb gekozen om geld op te halen voor KiKa omdat kinderen nog een hele toekomst te gaan hebben."

Tijdens de periode van de chemokuren heeft Theo zijn baard laten staan. Wat opviel was dat deze haren niet uitvielen, zoals vaak wordt gezegd. “Als gebaar wil ik deze, samen met mijn snor, afscheren als ik het minimumbedrag van 500 euro heb opgehaald”. Nog geen drie dagen nadat de actie online stond werd dit bedrag al aangetikt door vele vrienden en familieleden.

Op donderdagavond 2 januari 2020 zal het moment daar zijn. Tijdens het Nieuwsjaarsgeluid van zijn muziekvereniging (OBK Rhenen) zal Theo afstand nemen van zijn baard en snor. Tot die tijd hoopt de trombonist nog meer geld in te zamelen voor het goede doel. “Ik hoop dat we de 1000 euro kunnen aantikken. Alle beetjes helpen, dus doneer alstublieft!”

Doneren kan via actievoorkika.nl/acties!