DFS koploper na late winst

op DOS Kampen: 4-2

OPHEUSDEN - De thuisploeg begon goed aan de wedstijd tegen de Kampenaren. Nadat Yaldiz doelman Dijkstra op zijn weg vond streepte Lejic DFS, na een afvallende bal uit een corner, sv DFS op voorsprong, 1-0.

Vervolgens trof Ilkhan de paal waarna de bezoekers, na een door de scheidsrechter over het hoofd geziene overtreding, de gelijkmaker aantekende, 1-1 Na een slalom door de Opheusdense defensie schoot Knul de bezoekers op voorsprong. Ilkhan schoot voor de rust via een verdediger net naast, waarna Badjeck een vanwege hands gegeven strafschop gestopt zag worden.

In de tweede helft kwam de thuisploeg al snel op gelijke hoogte nadat doelman Dijkstra een vrije trap van Edge knullig door zijn handen liet glippen, 2-2 Badjeck vond vervolgend de keeper op zijn pad waarna doelman Van der Kracht een poging van de Kampenaren overtikte. DFS domineerde het duel maar het bleef uitkijken voor de gevaarlijke voorhoede van de tegenstander. In de slotfase sloeg de thuisploeg alsnog toe. Ilkhan bediende op fraaie wijze Bokila die DFS naar de 3-2 voorsprong kopte. Twee minuten later was het slotakkoord voor Den Heijer die een assist van Ilkhan beheerst omzette in de 4-2 eindstand. Door de resultaten op de andere velden heeft sv DFS de koppositie overgenomen van SVZW.

Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Arjan Goorman, Aleksandar Lejic, Marijn de Kler, Jesse Edge (72. Loremzo Davids), Michael den Heijer, Fatih Ilkhan, Zefanho Kiriwenno (72. Noƫ Bokila), Cedric Badjeck, Alper Yaldiz.