Voorzitter Arie van der Staaij (r) van de Stichting Schulphulpmaatje Rhenen ontvangt de cheque uit handen van teamcaptain Xander Klink (Stadsquiz - team AAI). (foto: Kees Jochemsen)
Voorzitter Arie van der Staaij (r) van de Stichting Schulphulpmaatje Rhenen ontvangt de cheque uit handen van teamcaptain Xander Klink (Stadsquiz - team AAI). (foto: Kees Jochemsen) Kees Jochemsen

Prijs Stadsquiz Rhenen

naar Jobhulpmaatje

RHENEN - Een week na de spannende ontknoping van de eerste Stadsquiz Rhenen, overhandigt een vertegenwoordiging van team AAI (Almost All Import) de door hen gewonnen cheque aan Stichting Schuldhulpmaatje/Jobhulpmaatje Rhenen.

Het thema van de Stadsquiz had niet beter gekozen kunnen zijn: verbinding. Dat is hier driedubbel gelukt. Tussen de leden van het stadsquizteam AAI, waarvan niemand alle anderen van tevoren kende. Tussen team AAI en de Stichting Schuldhulpmaatje; op het gemeentehuis wisselden teamleden en de voorzitter en vice-voorzitter ideeen en netwerktips uit voor een versterking van Jobhulpmaatje. En tot slot voor Jobhulpmaatje zelf: een initiatief in onze gemeente waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen een training volgen en elkaar steunen in het vinden van een baan. Succesvol, dat blijkt uit het feit dat van de eerste lichting inmiddels iedereen een baan heeft.

Arie van der Staaij is dan ook blij met de donatie van team AAI: “Deze 500 euro kunnen wij goed gebruiken voor de kosten van de trainingen die door onze coördinatoren Jobhulpmaatjes worden verzorgd.”