Sinterklaas. (foto: Robert Jan de Bruin)
Sinterklaas. (foto: Robert Jan de Bruin) Robert Jan de Bruin

Sinterklaas voor de honden gegooid?

Van de Reporterpiet

RHENEN - Op zaterdagmiddag 30 november waren de Sint en Piet op uitnodiging op bezoek bij de Rhenense hondenschool Canis Cunerae in Rhenen.

De voorzitter van de hondenschool gaf de volgende uitleg.“Ieder jaar zo rond eind november gebeurt er in de ogen van veel honden wat raars. Het kan dan zomaar voorkomen dat je als hond in de nacht rustig in de huiskamer ligt te slapen en er dan ineens een zeer vreemde snuiter via de schoorsteen de huiskamer binnendringt. Of dat er op 5 december een, in de ogen van de hond, wel zeer vreemde snuiter in een jurk en met een soort puntmuts op visite komt. Een beetje hond laat dat natuurlijk niet zomaar gebeuren! Maar weet deze hond veel dat de Sint en Pieten juist zeer welkom zijn. Daarom vragen wij Sint met zijn Pieten om, vóór deze huisbezoeken aan de kinderen, bij ons op de hondenschool langs te komen en zo vooraf de honden aan hen te laten wennen.

Want het mag toch niet zo zijn dat de honden bij bezoek de Sint de tabberd of de Pieten de muts over de oren trekken.”Daarom leek het de Sint een goed idee om hier voor de honden te bezoeken en was hij op deze zaterdag extra vroeg opgestaan om de honden met een bezoek te vereren. De honden hadden helemaal geen probleem met de Sint en ons Pieten, en natuurlijk vooral niet omdat de Sint wat lekkers voor ze had meegenomen als cadeautje.

En zo weten wij als Sint en Piet dat wij bij veel Rhenense gezinnen met hond veilig op visite kunnen gaan en daar een fijne pakjesavond kunnen vieren.