RSO Luctor et Emergo. (foto: Gerard Koopman)
RSO Luctor et Emergo. (foto: Gerard Koopman) Gerard Koopman

Muzikanten gevraagd voor Seniorenorkest Luctor et Emergo

INGEN - Het Regionaal Seniorenorkest Luctor et Emergo speelde zaterdagavond in dorpshuis het Zoetzand in Beusichem de sterren van de hemel. Dat is zo leuk van dit orkest, de muzikanten zijn allemaal even enthousiast en dat voelt het publiek. Zij hebben dan ook weer genoten van dit najaarsconcert.

Wat de trouwe bezoekers wel hebben gemerkt is dat het orkest kleiner is geworden. Natuurlijk, het is een seniorenorkest waarin veel oudere mensen spelen. Zij zijn gevoeliger voor ziek worden of erger. De laatste tijd was dat nogal het geval.

Daarom is het orkest naarstig op zoek naar nieuwe muzikanten in de leeftijd tussen de 50 en 90 jaar, die op donderdagmiddag kunnen repeteren. Omdat het een regionaal orkest is komen de huidige muzikanten uit de regio tussen (west) Schalkwijk/de Bilt, (oost) Dodewaard, (noord) Ede/Bennekom en (zuid) Zaltbommel. Dat geeft leuke gesprekken. Er wordt verder gekeken dan de eigen omgeving.

De dirigent, Chris Kok, komt uit Ede en draagt het orkest een warm hart toe. Het orkest bestaat 33 jaar en hij staat er 33 jaar voor. Zijn muziekkeuze is ruim en zéér gevarieerd. Zo speelde het orkest zaterdagavond een mengeling van Amerikaanse(Indianen), Hongaarse(Lehar), Franse en Egerländermuziek en waren ook de Nederlandse componisten voor harmoniemuziek vertegenwoordigd.

Kortom, op donderdagmiddag is het in Ingen in dorpshuis De Gaard een gezellige bedoening. Men deelt lief en leed en maakt mooie muziek. Kom eens luisteren en bezoek eens onze website: www.rsoluctoretemergo.nl. Daar vindt u ook de mogelijkheden contact op te nemen indien u nog vragen heeft.