(foto: Ilona kuster)
(foto: Ilona kuster)

Hovo wint gouden beker bij de Barber Battle

RHENEN – Zelfs zijn eigen verwachtingen heeft hij overtroffen dit jaar, tijdens de Barber Battle in Amsterdam; Hovo. Hij eindigde namelijk op de eerste plaats en mocht de gouden beker meenemen naar zijn kapsalon in Rhenen!

Tijdens de jaarlijkse Barber Battle strijden barbers, onder toeziend oog van een strenge vakjury, voor die felbegeerde gouden beker. Aan passie voor het vak ontbrak het bij niemand, maar de veertien deelnemers moesten natuurlijk ook laten zien wat ze aan techniek in de vingers hebben. 'Iedere deelnemer moest vijf modellen meenemen. We moesten ons werk namelijk in vijf categorieën demonstreren: traditional haircut, freestyle design, fostest fade, mohowk en low fade & beard', legt Hovo uit. 'Vorig jaar ben ik derde geworden, maar dit jaar was het niveau nog hoger, dus dat ik eerste zou worden had ik echt niet verwacht!'

Voor Hovo is deze prestatie extra bijzonder. Alle deelnemers hebben vanzelfsprekend een vakopleiding genoten maar... Hovo niet. Hoe is het dan mogelijk dat hij zó goed is in zijn vak? 'Ik ben geboren in Armenië en daar is het normaal dat je als kind al op jonge leeftijd gaat helpen in een zaak van een familielid bijvoorbeeld. Ik kwam terecht in een kapperszaak. Door veel te kijken en het vervolgens 'gewoon' te gaan doen, ben ik begonnen. Toen ik 17 jaar was kwam ik naar Nederland waar ik het kappersvak heb voortgezet. Ook ging ik regelmatig naar een kapsalon, puur om te kijken. Heel veel kijken.' Dat Hovo het kappersvak perfect in zijn vingers heeft dat heeft hij wel weer bewezen tijdens de Barber Battle. De gouden beker staat samen met nog meer prijzen die hij eerder al won, te pronken in zijn kapperszaak aan de Herenstraat 17 in Rhenen. (www.kapsalonhovo.nl; 0317 785236).