Concordia Driel 100 jaar. (foto: Rinus Hagen)
Concordia Driel 100 jaar. (foto: Rinus Hagen)

Concordia Driel pakt groot uit voor afsluitend jubileumconcert 100 jaar!

DRIEL - Op zaterdagavond 9 november zal Concordia Driel als slotstuk van het Ivoren-jubileumjaar de inwoners van Driel en omgeving op een geweldig concert trakteren.

De muziekvereniging die gedurende het gehele jaar al diverse activiteiten heeft georganiseerd, ziet het concert als een waardige afsluiting van het jaar. Muziek maken met zijn allen, dat is tenslotte waar het bij de leden van Concordia om gaat!

Als thema van het concert is gekozen voor 100 jaar Wereldgeschiedenis. In de tien decennia waarin Concordia gegroeid is tot wie zij nu is, heeft zij vele historische gebeurtenissen meegemaakt. Denk aan de oprichting van club, de tweede wereldoorlog, maar ook de eerste maanlanding in 1969, het ongeluk met de Hindenburg en de eenwording van Europa. Tijdens het concert staat de harmonie, onder leiding van Willen van de Laar, op muzikale wijze stil bij deze gebeurtenissen. Momenten die bij vele waarschijnlijk nog goed in het geheugen staan. Uiteraard krijgen ook al onze jubilarissen een rol in de tijdslijn.

Tevens is er aandacht voor de toekomst van de vereniging. Door de gulle bijdrage van zowel ‘10x10 leden’, Vrienden van Concordia, Sponsoren en subsidies is het gelukt om een prachtig cadeau te mogen aanbieden. Dit komt naast de muziekkoffer voor kinderen die reeds is overhandigd in mei.

"Wij zien u graag op zaterdagavond 9 november in De Oldenburg in Driel. Aanvang is 19.30 uur. De deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur. Entree is vrij. Het belooft een spectaculaire avond te worden die u niet mag missen! Komt allen luisteren, want goed muziek maken kan alleen in samenspel tussen muzikant en publiek!"