Veel belangstelling bij de duurzaamheidsmarkt. (foto: Rabobank West Betuwe)
Veel belangstelling bij de duurzaamheidsmarkt. (foto: Rabobank West Betuwe) Rabobank West Betuwe

Interesse in duurzaam wonen is groot

Ruim 150 bezoekers bij Rabobank-event

KESTEREN - Ook particulieren willen steeds meer duurzaam investeren bleek afgelopen dinsdag bij de bijeenkomst ‘Duurzaam wonen in de Betuwe’ in Kesteren. Bezoekers konden zich laten voorlichten over mogelijkheden om te investeren in het verduurzamen van het huis en te besparen op energiekosten.

Remco Boer, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank West Betuwe: "Als Rabobank hebben wij ons commitment uitgesproken om een significante bijdrage te leveren aan de energietransitie in de Betuwe. Kijkend naar het aantal bezoekers van dit event, maar eerder ook bij een informatie avond over duurzaamheid van (sport-) verenigingen, kunnen we concluderen dat de interesse en bewustwording op het vlak van duurzaam wonen toeneemt. Dat is goed te zien!"

Carola de Groot, econome bij Rabobank Research heeft het publiek meegenomen in de omstandigheden op de woningmarkt, waaronder een stijgende huizenprijs en de uitdaging om de woningen ‘groener’ te maken.

Remco Boer vertelde over het proces dat hij heeft doorlopen om zijn woning te verduurzamen. Financieel adviseur Monique Nitschelm toonde wat de voordelen zijn van het gebruik van spaargelden voor dergelijke investeringen en de opties op het gebied van financieringen. De financieel adviseurs volgen allemaal de opleiding Erkend adviseur Duurzaam Wonen. Hierdoor hebben zij de expertise in huis om duurzaamheid in ieder gesprek bespreekbaar te maken.

Remco Boer: "De duurzaamheidsmarkt is een ware co-creatie van lokale ondernemers, energiecoöperaties, gemeenten en de Rabobank." Meer informatie: rabobank.nl/duurzaamwonen.