Hoogste punt De Linde. (foto: Paul Voogsgerd)
Hoogste punt De Linde. (foto: Paul Voogsgerd) Paul Voogsgerd

Woonzorgcentrum De Linde in Achterberg bereikt hoogste punt

ACHTERBERG - Woonzorgcentrum De Linde in Achterberg is volop in ontwikkeling. Afgelopen donderdag werd feestelijk gevierd dat het hoogste punt van de bouw is bereikt.

In De Linde komen 24 studio’s voor ouderen met dementie. De studio’s zijn geschikt voor ouderen uit Rhenen en Achterberg, ongeacht of men wel of geen geloof aanhangt. Prachtig gelegen, midden in het groen, aan de rand van Achterberg. Zorgorganisatie QuaRijn gaat er 24-uurs zorg bieden. Aannemersbedrijf Van Driesten uit Harskamp bouwt het complex dat naar verwachting in het voorjaar van 2020 kan worden opgeleverd.

Verbinding
“Voor mij het eerste hoogste punt”, zei Pieter Thoben bij de feestelijke viering. Sinds 1 oktober is hij de nieuwe directeur-bestuurder van Rhenam Wonen. Verbinding is volgens Thoben het sleutelwoord voor het succes van De Linde. “Verbinding tussen de samenwerkende partners en de bouwers, tussen de wooneenheden en de gemeenschappelijke ruimten, tussen het gebouw en de buitenruimte. De verbinding die symbool staat voor het eindresultaat dat we hier gaan bereiken: een heel mooie combinatie van wonen en zorg.”

Ruimte en licht
Wethouder Simone Veldboer sloot daar enthousiast bij aan: “Verbinding betekent ook elkaar vasthouden. Rhenam, QuaRijn en de gemeente hebben elkaar vastgehouden, ook toen in de crisis de bouwkosten enorm omhoog schoten. Mirjam Hagen, bestuurder van QuaRijn, was het helemaal met de wethouder eens. “Ik ben al ruim 35 jaar werkzaam in de ouderenzorg en ik ken geen locatie die zo mooi gaat worden en zo mooi ligt als deze locatie”, zei ze eerlijk.