Volleybal Dovol pakt vijf wedstrijdpunten tegen Woudenberg

DODEWAARD - Van voorgaande wedstrijden tegen Woudenberg weet Dovol dat dit een lastige tegenstander is en dat men bij de les zal moeten blijven om een kans te kunnen maken. Deze druk was gelukkig niet te merken bij het inspelen en inslaan. Dit alles gebeurde op een ontspannen manier.

Na een wat mindere start kwam Dovol pas met de stand 8-8 gelijk met Woudenberg, maar van daar uit ging Dovol in 1 streep door naar de 25-12. De goede verdediging en scorende aanvallers zorgden ervoor dat Dovol voldoende druk uitoefende en vrij eenvoudig punt na punt scoorden. Deze spelwijze werd vanaf de start in de tweede set doorgezet en volgehouden waardoor Woudenberg niet in het spel kon komen. Steeds bleef Dovol daarmee aan goede kant van de score en werd vrij snel 25-17.

In de derde set werd kwam de ommekeer en werd het overtuigende spel bij Dovol minder. Woudenberg wist met een goede opslag en listige plaats ballen het spel over te nemen. Bij 3-3, daarna bij 8-8 en toen pas weer bij 21-21 wist Dovol Woudenberg in te halen. Vanaf deze laatste stand werd gelukkig een paar keer achter elkaar gescoord: 25-22.

De vierde gaf eenzelfde beeld: Woudenberg werd nu pas ingehaald bij 14-14. Daarna een hoop gerommel aan Dovol-zijde. Spelers die elkaar in de weg liepen, op de verkeerde plaats stonden. Er kwam niets uit handen en Woudenberg bereikte de gevaarlijke grens van 22 punten. Op dat moment kwam er rust en was er een goede verdediging en aanval waardoor een soort 'flow' ontstond. Dit overrompelende Woudenberg, want die kwamen niet verder dan deze 22. Een setstand van opnieuw 25-22 wat Dovol vijf wedstrijdpunten oplevert.